Monday, September 26, 2011

Smile

Dah lama xupdate blog ni..n so many thing happen in past few months..
yg pling utama n diutamakan tentunya my wedding day..
pejam mata bukak mata semua perkara sekarang ditumpukan untuk majlis tersebut..

semuanya berlaku dengan pantas..tp rasanya itula the best sollution untuk relationship yg dh hmpir 7years..mula2 berkenalan masa di matrikulasi mara kulim batch 2004/2005 sehinggala membawa ke alam universiti.. shinggala sekarang mcm2 dugaan yg datang tp alhamdulillah jodoh itu masih kuat..bila org tnya how u meet him??..ak pon story pompang pompang..meraka akan ckp 'unik' haha..xtaula sejauh mana unik tu tp insyallah ad masa akan distory di entry akan datang..

Masa mula2 discuss hal wedding ni dh set dh nk mjlis yg 'Sweet n Simple' sahaja.. al maklumla duit simpanan xdela stinggi gunung ala2 kadar je so bbelanja pun ala2 kadar..hantaran goodies n smua persiapan cari yg pling murah..cuma utk photographer tu kami dh decide tuk spend lbh skit mmadangkan gmba yg akan di bawa smpai ke akhir hayat so kami nk moment ni di 'capture' sebaik mugkin..

Goodies beg pun i just used 'brown paper beg' beli 1500pc dengan hanya 38ringgit je..dengan bntuan Mr google smuanya menjadi mudah..


idea ni pun di curi disini.. so simple je.. rasanya untuk beg goodie budjet yg keluat pun dlm 50cen je utk 1 beg.. dlmnya diisi dgn kerepek,gula2 n kuih bahulu.. so sekarang duk tgh sibuk pack kerepak n gula2..kalu bleh by this oktober smua kerepek n gula2 dh ready so senang nati just mntak sedara mara msuk kn brg2 dlm beg n tampal stiker tq..

rasanya dlm byk2 benda goodies tuk ttamula yg pling leceh sbb byk kn..tuk ttamu sebelah pihak lelaki n kawan2 beli yg lain skit sbb utk appreciate diorg lbh..memandangkan DIY so mmg spend ms yg agak lama jugakla tuk siapkan..tp klu b2b yg ad duit lbh bleh beli siap2 je smua..xperlu ssh2 n pening2..packing pun byk gak tu 1000pc kerepek  n 1000pc gula2 msk jugakla buat sorg2 tp alhamdulillahla smuanya stakat ni nmpaknya bjalan ikut schedule ;).. cuma bahulu tu sy tempah ngn mak mentua kak ngah so die dh pack kn kuih bahulu tu siap2 nati..

Semalam p tgk rumah kecian Incik tunang smpai xtido duk 'refresh mudah.my' tuk cari rumah..area yg menjadi keutamaan adalah di ukay perdana sbb kawasan tu pling dekat ngn tmpat keje sy n mmnuhi kehendak kami..incik tunang mahukan rumah yg ad 2 blik air katenya senng sbb klu ad bilik air dlm blik incase bkn muhrim tumpang menginap so xdela sy ssh nati.. blik brpe pun xkesahla 2 blik pun dh ckup..tp yg kami dpt ni ad 3blik tido 2 blik air..so okla..nk kahwin ni bukan dr segi fizikal je mental pun asanya kne btol2 sdia..masa tgk rumah smlm perasaan tkut tu mula membuak2 sbb mcm manela nk bina kluarga nati bleh ke x..mklumla sy ni pling ssh tahap gaban tuk bngun pagi.. incik tunang dh bgtau siap2 die kata bila dh kawin pg2 klu bleh die nk breakfast kt rumah hahah..so mksdnya sy kne bngun pg msk n prepare p keje.. pekara kedua yg pling mls nk buat adlah gosok baju..gosok bj sndiri pun mls nati dh kahwin dh sah2 kne gosok bj suami..klu xgosok kurng pahala kn?? hemmm pening jugak tu..haha..


 p/s: gamba xde kne mengena sja nk interframe lebih ;)..

Thursday, March 24, 2011

Kasut itu Shoes

perbualan last week wit my luvly dad..

ayahanda: ni ke kasut yg yah beli aritu??
anakanda: aah..dh buruk kn??kjap je pkai..int nk p cr len..
ayahanda: tula..aritu dh suh beli clarks xnk..kasut2 mcm ni mane tahan..
anakanda: mahalla clark xmmpu kihkih.. (smbil mate tkebil2 mintak ihsan)
ayahanda: nati blik kuatan kt cr..
anakanda: wokeh!!!!

mmg pun kasut vinci cabuk ak tu dh sparuh hncur dh..kihkih
mane taknye men lanyak je kesana kemari..
p keje kasut itu..
p jalan2 kasut itu..
p site visit pun pkai ksut tu hahah
gler mgunakan spnuhnye kn??
tp tibe2 tjmpe site oxford shoes..klik sni nak tgk..gler kentang!! cntek2 kot..
cpt2 msg ayahanda td kihkih..kak ngah jgn jeles tau..
" brand oxford ok x??tahan x??"..tp sdih ayahanda xbls..(lupe upenye ari jumaat tgh solat la tu..)

kalu korg xcaye cube cuci mate ngn bbrp gmba yg i cilok dr FB diorg..

yg ni kiutttt....suke sgt2..



yg ni mmg super duper cool..nk yg ni jgk!!!..

banyak lg kasut2 kiut n cool dlm website ni..arge pun acceptable xdela mahal2..bleh tgk kt website die k..
mtk2 ayahanda stuju so blehla cpt ckit wish list ni dpt..kahkah.. ;)


p/s: ssh nk bkenaan ngn kasut tp kali ni mmg dh jtuh cinta.. ;)

Monday, March 21, 2011

Maysaa Snood ODW

Finally, my Maybank2u.com can be used!!..
(Gile kampung baru guna maybank2u hahah..sblm ni pkai cimbclick je..)
but, bcoz of Hana Tajima i semangat register maybank2u tau..
pastu dengan gelojohnya order satin snood..yeayyy..
kesian org len dh berkurun pkai ak br order..
Lama dh usya FB Maysaa..
Today wishlist dh dpt so bleh untick one of my wishlist dh..ngeeheheh


inila satin snood tu..xcited bg nk gila sbb pe??
sbb snood ni die cover our neck..n yg pling utama mestila sbb cntik.. ;)

p/s : sikit-sikit lama-lama jadi bukit ;)

Monday, March 14, 2011

Luv The Way I'M


After A year in working env, i already have 1/3 of my wish list..

Allhamdulillah Thanks ALLAH

Proud to Myself!! yeayy









p/s : I love My Stuff ;)

Monday, February 21, 2011

Tuesday, February 15, 2011

BETOL KATA KAU


Ranap punah..
Berderai bersepah..
Lalu kau kutip satu persatu dan kau papah..
Kau cantum semula biar indah..

Kau simpan sebagai amanah..
Kau pegang sebagai hadiah..
Kau sorok elak dipanah..
Asyik dibuai semua lalu kau yg rebah..

Sudah ku bilang semua bukan mudah..
Tapi kau kata kau sanggup redah..
Teori alam xperlu gundah..
Insyallah kalau ikhlas pasti tak susah..
Allah ada pembantu umah..
tyah rahman 10.06pm 20122010


p/s : Step Forward

I Love Tree






happy bile he want to spend the times wit u......

p/s: hakmilik kekal (:

Tuesday, January 25, 2011

bismillahir-Rahmanir-Rahim


mengharapkan yg terbaik untuk hari ESOK! sebagai hambaNYA aku mendoakan yg terbaik utk aku

p/s: rezeki itu ketentuan yg Maha Esa

Murah itu Mengasyikan

Salah satu perangai buruk yg xbleh dipisahkan ialah SHOPPING..aku suke barang yang murah tp ofcos nmpk cntek + selesa + bleh dibawa kemana2..kuar RM100 tp dpt 4-5 helai bj..mmg heaven..ngehehe..bila shoping kdg2 kalu tnpa MSO kt sblh mmg ssh nk pilih..tp kdg2 ase mcm nak lipat dia masuk dlm poket sbb suke komen mcm2..hhahaha..xkesahla unbranded pun, byk kali beli tp still bleh tahan bertahun2 xde lg yg beli arini pkai lusa koyak or luntur warna..so Alhamdulillah..
.
.
.
.
mcm yg ni

beli kat carefour n harga die bawah RM25.
.mmg ase berbalaoi sgt beli

chantekkn baju ni?..arge die hanye RM20..

shawl ni SY beli dgn harga RM1 kt masjid jamek
n unbranded top tu dr jeans material cume RM15

Cardigan purple beli kat Ampang point
 tp lupe dh name kedai die..cume RM25..
kain die best xpanas n sgt2 slesa

Cardigan Purple blue ni RM10..murahkn???

Maxi Dress yg SY sllu wt jadi Skirt...cume RM15

unbranded ke branded ke tpulang pade individu sbb duet poket masing2..pd sy , sy suke kuar ckit tp utk ssuatu yg mengasyikkan..kalu korg pasan kasut yg aku pakai dlm gmbar sume same..yup! thats me..shop more utk baju..kasut xsuke byk..xtau knpe tp itula SY..


Dialog Semalam
aku : next month kt shooping barg u nk?
MSO: (muke kecian)..seyes??terharunye..dh lame xp shopping brg sndiri..
aku: hahahha..oke fine!.

p/s: disayangi itu juga mengasyikan

Monday, January 24, 2011

STRIPE itu belang, POLKA DOT itu bintik

Entry awl2 ni nk share mostly bout myself..
so for this entry nk story pasal patten kesukaanla..
SY ni kalu beli brg mmg cpt ttarik ngn 2 patten ni (stripe n polka dot)
kalu nmpk org pakai patten mcm ni pun ase mcm tgoda gila..wlupun nenek tua btongkt tiga..
ase tetarik nak mnarik baju,seluar,tudung atau ap saje la yg mereka gayakan..tlalu byk koleksi pkaian,tudung,hairband,klip rmbut,getah rmbut, anak rmbut  yg design die mengarah pada stripe n polka dot..
so ingat kalau weading dress nati nk ade polka dot gakla..(bleh x MSO??)

cmni ke...

.
.
.
.
.
ni keeeeee

.
.
.
.
.
.
.
mcm ni keeeeeee...

.
.
.
.
.
.
.
.
ni comellll knnnnnn....

.
.
.
.
kek ni sume cntekkkk
nk yg ni
.
.

.
.
.
.
yg ni pun.....
.
.
.
.
ni jugakkk

.
.
.
.
tp yg ni kiut
alamak mana satu ni hemmm

.
.
.
dress ni nmpak elegen



.
.
.
goody tuk ttamu myb leh wt mcm ni




p/s : comel itu mengoda ^.^

Mencuba itu Try

Mau mengenali SAYA??? (katakan mauuuuuuu)
.
.
.
.
.
.
.
.TAPI
.
.

.
.
.
.

.
.
.JGN Kecewa
.
.

.
.
.
.

.
.SEBAB!
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
SY bukan Artis
SY tidak juga Kreative..
SY cume mau menjadi lebih artistik..
dengan menulis secara klasik..

inila SY..nama diberi sebagai SATIRAH RAHMAN
seorg yg sgt sederhana..
hanya punya sepasang sepatu kelabu
sebuah beg guess bkn berwana biru
dan seorgn pacar yg sntiasa menadah bahunya utk aku..



SY menulis tuk mencorakkan idup
SY membaca tuk menambahkan 'kekuatan diri'
Harap2 ada sesuatau yg boleh dimanfaatkan disini..



p/s : mencuba itu WAJIB