Monday, September 26, 2011

Smile

Dah lama xupdate blog ni..n so many thing happen in past few months..
yg pling utama n diutamakan tentunya my wedding day..
pejam mata bukak mata semua perkara sekarang ditumpukan untuk majlis tersebut..

semuanya berlaku dengan pantas..tp rasanya itula the best sollution untuk relationship yg dh hmpir 7years..mula2 berkenalan masa di matrikulasi mara kulim batch 2004/2005 sehinggala membawa ke alam universiti.. shinggala sekarang mcm2 dugaan yg datang tp alhamdulillah jodoh itu masih kuat..bila org tnya how u meet him??..ak pon story pompang pompang..meraka akan ckp 'unik' haha..xtaula sejauh mana unik tu tp insyallah ad masa akan distory di entry akan datang..

Masa mula2 discuss hal wedding ni dh set dh nk mjlis yg 'Sweet n Simple' sahaja.. al maklumla duit simpanan xdela stinggi gunung ala2 kadar je so bbelanja pun ala2 kadar..hantaran goodies n smua persiapan cari yg pling murah..cuma utk photographer tu kami dh decide tuk spend lbh skit mmadangkan gmba yg akan di bawa smpai ke akhir hayat so kami nk moment ni di 'capture' sebaik mugkin..

Goodies beg pun i just used 'brown paper beg' beli 1500pc dengan hanya 38ringgit je..dengan bntuan Mr google smuanya menjadi mudah..


idea ni pun di curi disini.. so simple je.. rasanya untuk beg goodie budjet yg keluat pun dlm 50cen je utk 1 beg.. dlmnya diisi dgn kerepek,gula2 n kuih bahulu.. so sekarang duk tgh sibuk pack kerepak n gula2..kalu bleh by this oktober smua kerepek n gula2 dh ready so senang nati just mntak sedara mara msuk kn brg2 dlm beg n tampal stiker tq..

rasanya dlm byk2 benda goodies tuk ttamula yg pling leceh sbb byk kn..tuk ttamu sebelah pihak lelaki n kawan2 beli yg lain skit sbb utk appreciate diorg lbh..memandangkan DIY so mmg spend ms yg agak lama jugakla tuk siapkan..tp klu b2b yg ad duit lbh bleh beli siap2 je smua..xperlu ssh2 n pening2..packing pun byk gak tu 1000pc kerepek  n 1000pc gula2 msk jugakla buat sorg2 tp alhamdulillahla smuanya stakat ni nmpaknya bjalan ikut schedule ;).. cuma bahulu tu sy tempah ngn mak mentua kak ngah so die dh pack kn kuih bahulu tu siap2 nati..

Semalam p tgk rumah kecian Incik tunang smpai xtido duk 'refresh mudah.my' tuk cari rumah..area yg menjadi keutamaan adalah di ukay perdana sbb kawasan tu pling dekat ngn tmpat keje sy n mmnuhi kehendak kami..incik tunang mahukan rumah yg ad 2 blik air katenya senng sbb klu ad bilik air dlm blik incase bkn muhrim tumpang menginap so xdela sy ssh nati.. blik brpe pun xkesahla 2 blik pun dh ckup..tp yg kami dpt ni ad 3blik tido 2 blik air..so okla..nk kahwin ni bukan dr segi fizikal je mental pun asanya kne btol2 sdia..masa tgk rumah smlm perasaan tkut tu mula membuak2 sbb mcm manela nk bina kluarga nati bleh ke x..mklumla sy ni pling ssh tahap gaban tuk bngun pagi.. incik tunang dh bgtau siap2 die kata bila dh kawin pg2 klu bleh die nk breakfast kt rumah hahah..so mksdnya sy kne bngun pg msk n prepare p keje.. pekara kedua yg pling mls nk buat adlah gosok baju..gosok bj sndiri pun mls nati dh kahwin dh sah2 kne gosok bj suami..klu xgosok kurng pahala kn?? hemmm pening jugak tu..haha..


 p/s: gamba xde kne mengena sja nk interframe lebih ;)..

2 comments:

  1. brown paper bag tu beli kt mne..???

    ReplyDelete
  2. tak bagi tau ada blog....hihihihi....

    ReplyDelete